Teknologia

Johdanto

Nanoteknologia on atomitason kokoisten materiaalien teknologiaa. Nanomateriaaleilla saavutetaan monia sellaisia ominaisuuksia, jotka aiemmin olivat mahdottomia saavuttaa tai yhdistää samaan materiaaliin. Eristämisessä ja termisessä hallinnassa nanomateriaalit tarjovat ennennäkemätöntä eristyskykyä, erinomaisia palonkesto-ominaisuuksia, puhtautta ja turvallisuutta.
Tutut alkuaineet

Useiden tuotteidemme suorituskyky pohjautuu pyrolisoituun tai muulla tavalla käsiteltyyn  piidioksidiin. Tutusta ja turvallisesta on tehty nanoteknologialla uutta – piihän on maankuoren toiseksi yleisin alkuaine heti hapen jälkeen, mm. hiekka ja lasi on pääosin piidioksidia. Johtuen piin keraamisestakin luonteesta mikrohuokoiset eristeemme omaavat palonkeston ja korkeiden lämpötilojen osalta aivan omaa luokkansa olevat suoritusarvot.

 

 Nanopartikkeleilla eristäminen

Lämpö on liikettä. Lämmönjohtuminen estyy tehokkaasti koska pyöreät nanopartikkelit kostettavat toisiaan vain pistemäisten siltojen kautta. Lämmön kuljettumisessa astuu herra Knudsen lakeineen mukaan peliin, ts. avosoluisten eristeiden eristyskyky paranee kun solukoko pienee. Nanopartikkeleiden välissä kaasumolekyylit jäävät kuitenkin yksin ja lämmön kuljettuminen estyy parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kun joukkoon vielä heitetään räätälöityjä nanopartikkeleita imemään ja heijastamaan lämpösäteilyä, on lopputuloksena erinomainen eriste. Eriste, jonka eristyskyky ylittää reippaasti sen mitä perinteisiltä, ilman pienisoluiseen sitomiseen perustuvilta eristemateriaaleilta voidaan odottaa.Tyhjiöimällä tehoa

Tyhjiö on äärimmäinen eriste. Tyhjiössä ei ole välittävää ainetta, joten lämmönsiirtyminen johtumalla tai kuljettumalla ei ole mahdollista. Kun mikrohuokoinen eristemateriaali tyhjiöidään monikerroksien kuoren sisään saavutetaan uskomaton eristävyys. Lämmön siirtyminen johtumalla estyy lähes täysin.  Lopputuloksena on äärimmäistä energiatehokkuutta ja tilansäästöä käyttökohteesta riippumatta.

 

 Tyhjiöeristeiden valmistus

Yleisimmin käytettyjen tyhjiöeristeiden valmistus alkaa pyrolysoidun piidioksidin laittamisesta muottiin ja puristuksesta. Samalla kun levyä siirretään tyhjiökammion läpi kaasujen ja vesihöyryn läpäisyn estävä monikerroskalvo asennetaan puolijäykän levyn molemmille puolille ja suljetaan. Lopputuloksena on eriste, jonka sisällä on alle 5 mbar paine ja jonka jokaiselle neliömetrille kohdituu noin 10 000 kg/m2 paine ilmakehästä!

 

 Tyhjiöeristeiden käyttö

Tyhjiöeristeitä on käytetty teollisissa sovelluksissa jo kymmeniä vuosia ja jollakin meistä saattaa olla tyhjiöeristeitä tietämättään jo kotonaankin, esim. AA+ luokan kylmälaitteissa.

Tänään tyhjiöeristeitä käytetään kaikkialla missä huippuluokan eristyskyky halutaan yhdistää ohueeseen, tehokkaaseen ja erittäin ilmatiiviseen rakenteeseen.

Eristämisen edelläkävijä!

Tutustu asiakaslähtöisiin eristysjärjestelmiin ja ohuisiin lämpöeristeisiin (avautuu uuteen ikkunaan)

Tutustu
Ota yhteyttä
Meillä on ratkaisu ohuen ja tehokkaan eristämisen ongelmiin. Olemme vain puhelinsoiton päässä.

Kerro tarpeesi ja valitsemme laajasta valikoimastamme juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun.