Tyhjiöeriste

  • Tyhjiöeriste

Tyhjiöeristeiden eristyskyky on moninkertainenkertainen verrattuna perinteisiin eristeisiin.  Huikea eristyskyky pohjautuu tyhjiöön ja eristeen mikrohuokoiseen rakenteeseen.

Valitse tyhjiöeriste kun tarvitset erittäin ohuen ja huipputehokkaan lämmöneristeen tai haluat saada mahdollisimman paljon hyötyneliöitä. Vicover tyhjiöeristevalikoimasta löytyy oikea eriste lähes kaikkiin yleisimpiin käyttötilanteisiin. Useista eri pinnoitevaihtoehdoista ja tuotevarianteista löytyy aina kuhunkin tilanteeseen oikea vaihtoehto.

Tyhjiöeristeissä ei ole kosteutta tai vettä, eivätkä ne homehdu, kutistu tai lahoa. Ilmatiiviys on omaa luokkaansa johtuen erillisestä kaasutiiviistä kuoresta.

Tyhjiöeristeitä on käytetty teollisissa sovelluksissa kymmeniä vuosia. Jollakin meistä saattaa olla tyhjiöeristeitä tietämättään jo kotonaankin, AA+ luokan kylmälaitteissa. Teollisuus- ja laitesovelluksista on tuotekehityksen ansiosta siirrytty tyhjiöeristeiden käyttöön niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin.

Tänään tyhjiöeristeitä käytetään kaikkialla missä huippuluokan lämmöneristyskyky halutaan yhdistää ohueeseen, tehokkaaseen ja erittäin ilmatiiviseen rakenteeseen. Tyhjiöeriste on korjausrakentamisessa usein vaihtoehto kalliille ja työläille rakenteiden muutostöille.


Lämmöneristävyys

tyhjiöeriste ja perinteinen eristeLämmönristävyys on usein eristeen tärkein ominaisuus. Tyhjiöeristeet pitävätkin lämmön sisällä maailmanennätystasolla. Millään muilla kaupallisesti saatavilla olevilla materiaalilla ei päästä niin alhaisiin lämmönjohtavuuksiin kuin tyhjiöeristeillä. Tyhjiö on itsessään äärimmäinen eriste ja eristeen mikrohuokoinen rakenne estää lämmön johtumista ja kuljettumista tehokkaasti. Voit halutessasi lukea lisää teknologiasta tai perehtyä eristämiseen  huipputeknologiaan pintaa syvemmältä.

Vertaile itse – toteat, että muilla eristeillä lämmönjohtavuutta kuvaavien tunnuslukujen pilkku on eri paikassa. Tyhjiöeristeiden lämmönjohtavuusluokat 0.0033 – 0.008 W/mK. Rakentamisen tyhjiöeristeiden Lamda design-arvot ovat tuoteversiosta riippuen 0,007 W/mK tai 0,008 W/mK.


U-arvot

Tyhjiöeristeiden U-arvot eristepaksuuksilla 10-50 mm (lämmönjohtavuuden mitoitusarvolla 0,007W/Km):
- 10 mm U-arvo 0,70 W/Km²
- 20 mm U-arvo 0,35 W/Km²
- 30 mm U-arvo 0,23 W/Km²
- 40 mm U-arvo 0,18 W/Km²
- 50 mm U-arvo 0,14 W/Km²

Ennenkuulumatonta.

Rakentamisessa 10 mm tyhjiöeristeellä voidaan korvata noin 4-6 cm perinteisiä villa- ja eps-eristeitä ja noin 3-4 cm kehittyneitä muovieristeitä (pu-levyt, jotkut eps- ja xps-laadut).

Näin tehokas eristyskyky antaa täysin uusia mahdollisuuksia remontoida erilaisia pieniä tiloja lämpimiksi sekä tuo täysin uusia mahdollisuuksia toteuttaa esim. saavutettavia terassirakenteita. Ammattirakentamisen puolella tyhjiöeristeiden oikea käyttötapa voi yksinkertaistaa rakenneratkaisuja ja johtaa merkittäviin kustannusssäästöihin.

 

 


Tiiviys

Tyhjiöeristeiden tiiviys perustuu erilliseen kuorirakenteeseen ja samalla saavutetaan erinomainen ilmatiiviys. Eristeen kuori on erittäin pitkälle kehitetty monikerrosrakenne, joka hitsataan kiinni tyhjiössä.  Ilmatiiviyden suhteen tyhjiöeristeet ovat erinomaisia eristeitä. Kuoren tiiviyttä kuvaa ehkä parhaiten se, että alipaine eristeen sisällä säilyy ratkaisuissamme erittäin alhaisella tasolla toistasataa vuotta.

Tyhjiöeristeiden käyttäjälle tämä tarkoittaa erinomaista ilmatiiviyttä yhdistettynä huippuluokan lämmöneristyskykyyn. Eristä fiksummin, älä paksummin.

 

 


Palo-ominaisuudet

Tyhjiöeristeiden sisus on A1 luokan palamaton materiaali, jota käytetään lähes sellaisenaan ultrakorkeissa lämpötiloissa paloeristeenä. Kuori on monikerrosmuovia, joka sulaa n. 140-160 C:ssa. Tästä syystä paloluokka on E.

Palotilanteessa eristeiden sisus ei osallistu aktiivisesti paloon eikä levitä sitä. Palokuorma on pieni ja lyhytkestoinen. Eristeen kuori ei aktiivisesti levitä paloa.

Tarvittaessa osastoivia rakenteita tyhjiöeriste voidaan päällystää tarkoitukseen sopivalla levyllä tai muulla pinnoitteella.

 

 


 

Aina oikea vaihtoehto

Laajasta valikoimasta eristeitä löytyy aina oikea vaihtoehto ohueen eristämiseen. Saatavilla on useita ohuita pinnoitteita, jotka helpottavat käyttöä, asennusta tai tuovat hyödyllisiä ominaisuuksia valmiiseen rakenteeseen. Esimerkiksi kumirouhematolla pinnoitettu tyhjiöeriste on moneen ammattirakentamisen sovellukseen erinomainen vaihtoehto. Tekninen neuvontamme auttaa oikean vaihtoehdon valinnassa.

 Testattua ja turvallista

Nyt voit huoletta käyttää tyhjiöeristysmoduleita. Tuotteet ovat kauttaaltan testattu eri käyttötarkoituksiin. Lukuisista tuote- ja pinnoitevaihtoehdoista löytyy oikea vaihtoehto lähes kaikkiin käyttötarkoituksiin.

Käytämme kaikissa tuotteissamme Porextherm GmbH tyhjiöeristeitä, jotka edustavat alan ehdotonta huippua. Porextherm GmbH edistyksellisen kalvoteknologian ja sisusmateriaalikehityksen takia tuotteilla on ylivoimainen kestävyys ja käsiteltävyys. Porextherm GmbH on erikoistunut osaltaan rakentamisen tyhjiöeristeisiin. Voit myös tutustua kansainvälisiin sivustoihin www.porextherm.de ja rakentamisen erikoissivustoon www.bau-vip.de.

 

 

 

 

Tutustu rakentamisen perustyhjiöeristeisiin, Vacuspeed – tuoteperhe (avautuu omaan ikkunaansa)

Tutustu pinnoitettuihin tyhjiöeristysmoduleihin, Vacupor – tuoteperhe (avautuu omaan ikkunaansa)

Porextherm - the vacuum insulation manufacturer


Comments

Comments are closed.

Eristämisen edelläkävijä!

Tutustu asiakaslähtöisiin eristysjärjestelmiin ja ohuisiin lämpöeristeisiin (avautuu uuteen ikkunaan)

Tutustu
Ota yhteyttä
Meillä on ratkaisu ohuen ja tehokkaan eristämisen ongelmiin. Olemme vain puhelinsoiton päässä.

Kerro tarpeesi ja valitsemme laajasta valikoimastamme juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun.